Tips inför badrumsrenovering

Badrumsrenoveringar kan vara både kostsamma och tidskrävande men det är en investering som höjer värdet på bostaden och som du förhoppningsvis kommer att njuta av i många år framöver.

Inled din badrumsrenovering med att ta reda på förutsättningarna. Vad är väggarna gjorda av? Har du golvbrunn? Duschvägg eller duschkabin? Finns det snedtak eller är det fri takhöjd i hela rummet? Det är mycket att tänka på så det gäller att hitta en butik med bra och kunnig personal.

Det finns också många tillverkare som har verktyg på nätet där du kan bygga och inreda ditt badrum virtuellt så att du lättare ser hur det blir i verkliga livet. På olika tillverkares hemsidor hittar du också massor av inspiration till ditt badrum, dock visar de ju bara sina egna produkter så vill du ha mer blandad inspiration är det bara att söka på ”badrum inspiration” och du får fram hur många resultat som helst.

Går du till en butik med kunnig personal kan du få hjälp med att planera ditt badrum på bästa sätt. Du kanske har en idé om ditt badrum men personalen som har varit med och planerat många badrum kan ofta komma med bra och hjälpsamma råd inför din renovering.

Det är bra att beställa mycket från en butik eller leverantör, inte bara för att du då kan pruta och få ett bättre pris utan också för att väljer du armaturer och inredningsserier från samma leverantör blir det oftast snyggare jämfört med om du väljer alla från olika serier. Just det skåpet kan ha varit jättesnyggt i affären men har man inte en matchande vask eller blandare till kan det lätt se plottrigt ut.

När man ska välja dusch eller badkar finns det hur mycket som helst att välja mellan. Det finns alltifrån hörnduschar till runda duschar som sitter fast i taket och bara en enkel glasvägg som skärmar av duschen från övriga badrummet. Varianterna är nästan oändliga till antal och det bör finnas något där ute till alla. Tillverkarna kämpar hela tiden med att utveckla sina väggar och försöker se till att duschdörrarna blir så lätta att rengöra som möjligt. Utöver vilken typ av dusch du vill ha ska du även bestämma dig om du vill ha någon speciell design på dina duschdörrar eller väggar, det finns alltifrån klart glas till glas med alla tänkbara olika mönster.

About the author

Ida

View all posts