Renovera själv eller inte?

Många människor drömmer idag om ett vackert hem och allt fler väljer att lägga mer pengar på hemmet än andra saker. Renovering och heminredning är något vi ser allt mer av idag, inte minst i och med alla bygg- och inredningsprogram på tv. Vi blir inspirerade och sugna på att piffa till våra egna hem och många tycker dessutom att inredning är en rolig och givande sysselsättning eller rent av hobby. När det kommer till renovering så är det också något som ökat de senaste åren. På grund av inspirationsprogrammen finner många både inspiration och information om hur man renoverar på egen hand och väljer därför den vägen när köket ska bytas ut eller golven ska slipas. Att alla seriösa hantverkare idag dessutom erbjuder ROT-avdrag gör att det även är hälften så dyrt att anställa professionella hantverkare som renoverar ditt hem. På grund av dessa anledningar är det egentligen inte alls konstigt att många idag förändrar, förnyar och fräschar upp sina hem.

Renovera själv

Vad kan man göra själv?

I princip kan man göra allt själv. För det mesta sätter man själv sina gränser för vad man har lust, tid eller ork med. Det enda man egentligen ska hålla sig borta från är våtrum. Att börja riva kakel och platsgolv för att sedan sätta upp nytt på egen hand är ingen bra idé. Ett arbete som är utfört i ett våtrum av en person som inte har våtrumslicens kan vara förödande. Dels är risken väldigt stor att något går fel och att det därför uppstår fuktskador. Skulle detta hända täcks det dessutom inte av försäkringen om arbetet är utfört av en person utan licens. Nej, håll er borta från badrummet.

Förutom detta kan man faktiskt, med lite tålamod och noggrannhet, göra det mesta själv. Något som många väljer att göra själv är att lägga golv. Idag finns det fantastiska klickgolv som både är vackra och enkla att lägga direkt på de befintliga golven. Dessutom finns det bra och hållbar golvfärg som man målar direkt på sitt linoleumgolv för att enkelt bli av med den trista mattan och istället få kanske ett vitt eller svart, högblankt golv som ger hela hemmet ett rejält ansiktslyft.

About the author

Ida

View all posts